Idrottsledare från Örkelljunga prisas för engagemang

2018-04-24 – Totalt fem ungdomstränare från Örkelljungaföreningarna Ekets GoIF, ÖVK och ÖIF tilldelas skånska idrottsledarstipendiet vid en gala i maj.

Stiftelsen Gripen delar i år ut totalt 30 idrottsledarstipendier till det nordvästskånska föreningslivet. Förutom äran får idrottsledarna 7 000 kronor var, samtidigt som 3 000 kronor tillfaller deras förening. Syftet är att uppmärksamma eldsjälar som engagerar sig i ungdomar och deras fritid.

– Jättetrevligt! säger Roger Svensson om att bli utvald.
Själv började han träna yngre spelare i Ekets GoIF 1988, när han bara var runt 20 år gammal. Fotbollsföreningen i lilla Eket är den enda i Örkelljunga som har barn- och ungdomsverksamhet och i stort sätt alla spelare i seniorlagen kommer från de egna leden.

Både Roger Svensson och tränarkollegan Kajsa Andreasson talar om vikten av gemenskap och att fokusera mer på delaktighet än resultat när man tränar barn.
– Jag har själv spelat fotboll och vill att alla ska ha samma möjlighet att spela, både pojkar och flickor. Och så ska det vara roligt! säger Kajsa Andreasson.