Idrottsledare uppmärksammas med stipendier - Båstad

2018-04-28 –  Flera idrottsledare har fått stipendium för sina insatser inom barn- och ungdomsidrotten. Stipendiet är på 10 000 kronor och i Båstad kommun är det följande som blivit tilldelad ett sådant: Marianne Nilsen, Båstad GIF, Patrik Ivarsson, Förslövs IF, Anna Nilsson och Henrik Thronée, Västra Karups IF.

I nordvästra Skåne är det totalt 30 ideella idrottsledare som tilldelas stipendier.

– För 2018 har vi utökat antalet stipendier från 20 till 30. Med satsningen vill vi uppmärksamma de eldsjälar som engagerar sig i ungdomarna och deras fritid, säger Mats Nilsson, ordförande i Stiftelsen Gripen, som är en av drivkrafterna bakom Skånes Idrottsledarstipendier, i ett pressmeddelande.

Mottagarna av Skånes Idrottsledarstipendier 2018 kommer från Skånes alla 33 kommuner. Totalt delas 250 stipendier ut. Stipendiaterna får 7 000 kr vardera för sina goda ledarinsatser. Deras föreningar får 3 000 kr för att vidareutveckla verksamheten på barn- och ungdomssidan. Bakom utdelningen står Sparbanksstiftelserna i Skåne tillsammans med Skåneidrotten.

Skånes Idrottsledarstipendier delas ut för tolfte året i rad. Själva utdelningen sker på en galakväll på Sparbanken Skåne Arena i Lund den 16 maj. Då delas också fem föreningspris med namnet ”årets förnyare” ut på 25 000 kronor vardera till föreningar som gjort en insats utöver det vanliga