Båstad Padelklubb

Båstads padelsatsning i hamn

Genom en investering på uppemot 800 000 kronor genomgår padelbanan i Båstad hamn en förvandling.

Det var på Bjäre som padelsporten gjorde sitt verkliga intåg i landet. Här byggdes Sveriges första utomhusbana i hamnen för ett tiotal år sedan. En bana som flyttade till sin nuvarande plats några år senare.

Nu har en ny investering genomförts. Och en helt ny bana står numera på plats samtidigt som den gamla banan skänkts till Apelrydsskolan.
– Båstad är Sveriges padelcentrum, säger Jöns-Petter Svensson, ordförande i Båstad padelklubb.

Stiftelsen Gripen har den här gången stöttat med 150 000 kronor. Den totala kostnaden för bana och arbeten runt banan uppgår till mellan 700 000 och 800 000 kronor.

– Vi hade Sveriges första utomhusbana för padel, Sveriges första padelklubb, Sveriges första padelgymnasium och vi har Sverige bästa padelspelare, säger Jöns-Petter Svensson.

På Apelrydsskolan finns just ett padelgymnasium, men det är inte enbart eleverna som läser padel som kommer att kunna använda skolans bana.

Intill banan i hamnen kommer även en liten läktare att byggas. På banan kommer dessutom ungdomar att få spela gratis före klockan 17.
– Problemet med padel är att det är dyrt. Det här handlar om att göra padel tillgängligt. Man kan spela padel i alla åldrar och killar och tjejer kan spela tillsammans, säger Jöns-Petter Svensson.

Han och andra i Båstad padelklubb tror att padelsporten spred sig över landet efter att tennisintresserade såg när det spelades på padelbanan i hamnen i samband med tennisveckorna. Det väckte nyfikenheten att prova själv.

– Banan vi har här nu är den nyaste och bästa typen av bana som finns. Vi kommer att göra vissa förändringar runtomkring och vill att detta också blir en mötesplats, säger Jöns-Petter Svensson.
Båstad padelklubb har i dagsläget omkring 130 betalande medlemmar. I sommar räknar man med att medlemsantalet kommer att vara över 300 stycken.

Rulla till toppen