Jonstorps IF fotboll

Konstgräsplan, utegym och boule i Jonstorp

Det har länge önskats en konstgräsplan i Jonstorp. När de kommunala kvarnarna inte skördade resultat, så tog byborna saken i egna händer.

Trycket på kommunens konstgräsplaner har varit stort vintertid. Jonstorps IF fotboll har sedan några år tillbaka önskat en vid Kullaparken. Politikerna har varit överens om att kommunens nästa bör ligga i Jonstorp och Socialdemokraterna har motionerat i frågan.

En utredning har gjorts på kommunens teknik- och fastighetsförvaltningen, men något beslut om att anlägga planen har inte tagits.

Det har inte heller anslagits pengar i investeringsbudgeten. I stället har fotbollsföreningen tillsammans med Jonstorps byalag, som strävat efter ett utegym, löst situationen.

– Det är Gnosjöanda över det här. Vi har tagit saken i egna händer och försökt ordna det här till byns bästa, säger Paul Myllenberg, ordförande i Jonstorps IF fotboll.

Nu har Allmänna arvsfonden beviljat ett bidrag på knappt 4,2 miljoner kronor. De ska användas till en konstgräsplan, ett utegym som är anpassat för personer med funktionsvariationer och en boulebana.

Stiftelsen Gripen sponsrar också projektet med 350 000 kronor, Svenska fotbollsförbundet med 190 000 och det ligger en ansökan hos riksidrottsförbundet Skåneidrotten för behandling.

– Vi är ganska nära ett förverkligande.

Projektet har fått i hop cirka 75 procent av finansieringen i nuläget. Om det behövs kommer man att vända sig till privatpersoner och företag i Kullabygden för att be om sponsring.

Förhoppningen är att arbetet ska kunna komma igång i början av nästa år och sedan stå färdig under 2020.

– Det betyder att vi, till glädje för de andra klubbarna i Kullabygden, avlastar Höganäs sportcenter som är rätt hårt belastat på konstgräset, säger Paul Myllenberg.

Rulla till toppen