Grevie GIK Multiarena

Efterlängtade multisportarenan i Grevie är nu klar och invigd

Den nya multisportarenan invid Grevie Idrottsplats påbörjades i våras och nu står den färdig och invigd. Finansierad genom Stiftelsen Gripen, Mats Paulssons Stiftelse, Bjäre Kraft och Skåneidrotten samt ett antal sponsorer.

En som sett fram mot att få färdig multisportarenan är Grevie GIKs ungdomsansvarige Fredrik Pettersson.

– Det känns jättekul att planen är på plats nu. Det har blivit jättefint här på denna tomten. Nu önskar vi bara en cykelväg mellan Grevie och Västra Karup så ungdomarna enkelt kan ta sig mellan byarna, säger Fredrik.

Planen har en grön markbeläggning, en borst som är lite tåligare än konstgräs, samt sarger runt om. Det finns minifotbollsmål och basketkorgar fast monterade och olika nät att plocka fram.

– Här kan man spela fotboll, basket, innebandy, vollyboll, tennis med mer, säger Fredrik.

Alla är välkomna att använda arenan mellan 8 och 22 även om klubbens schemalagda träningar går i första hand. Belysning finns och den kan alla starta och går sedan på timer en timme i taget.

– Det kostar inget och en del utrustning finns att låna. Sen kan man ta med sig eget så klart, tillägger Fredrik.

Stiftelsen Gripen var den första bidragsgivaren som hoppade på projektet.

– Bengt Carlsson ringde och vi blev direkt fångade av detta projektet. Här i Grevie blir det lite som navet för mellersta Bjäre. Det är så många driftiga som ställer upp så mycket för denna idrottsföreningen så det känns bra att vi kan stötta dem på vårt sätt, säger Mats Nilsson från Stiftelsen Gripen.

En annan bidragsgivare var Mats Paulssons stiftelse som under invigningen representerades av Karin Pettersson.

– Det känns fantastiskt bra att kunna bidraga till något som bidrar till att barn hittar anledning att röra på sig. Det är väldigt viktigt för att barnen ska må bra och det är även bra för återväxten till idrottsklubbarna, berättar Karin.

Gevie GIKs ordförande Bengt Carlsson lyste som solen under invigningen.

– Från i våras fram till nu har det varit en lång transportsträcka men nu är vi i hamn och har lyckats pricka in invigningen med strålande sol. Då strålar alla vi andra också, säger Bengt glatt.

Leverantör och byggare av arenan var Unisport i Hjärnarp.

– Vi var runt på flera olika anläggningar och tittade och samlade inspiration innan vi bestämde oss för denna. Det har varit ett jättebra samarbete med Unisport under byggtiden, säger Bengt.

Inom Grevie GIK har det precis startats upp basket för tjejer. Dessa passade på att träna lite på arenan. Efter invigningen spelades en miniturnering i fotboll, tre mot tre. Det var lag från Grevie, Västra Karup och Förslöv.

– De har varit här och tjuvtränat innan invigningen, avslöjar Bengt.

Invid arenan finns även två nya Boulebanor som står alla fritt att använda.

Rulla till toppen