Sommarlovsentreprenörer

Företagarskola för ungdomar på sommarlovet

För femte sommaren arrangeras Ung drive för ungdomar som vill testa möjligheten att förverkliga en egen idé med hjälp av unga företagscoacher.

Ung drive academy är en utbildning i entreprenörskap på sommarlovet. Kommunerna Båstad (genom Båstad turism och näringsliv), Höganäs, Ängelholm (genom Ängelholms Näringsliv tillsammans med Ängelholms kommun) och Örkelljunga finansierar och står bakom sommarlovssatsningen ihop med Region Skåne och Stiftelsen Gripen.

Totalt ska 22 ungdomar rekryteras i de fyra kommunerna.

Under ledning av unga men erfarna coacher från näringslivet får man som deltagare hjälp att driva och tjäna pengar på ett eget företag under sommarlovet.

”Det här är det optimala sättet att få fler unga att intressera sig för företagande och entreprenörskap, och samtidigt göra något meningsfullt under sommarlovet. Det är viktigare än någonsin att ge ungdomar denna möjlighet då många inte kommer få något sommarjobb i denna kristid”, säger Staffan Taylor, Taylors Dream big, som genomför Ung drive i Skåne.

”Närmare 90 procent av deltagarna i fjol angav att de fått ett ökat intresse att starta företag och ännu fler rekommenderar projektet till andra”, fortsätter han.

Ung drive inleds måndagen efter midsommarhelgen med en fem dagar lång introduktionsvecka, som genomförs via nätet. Den innehåller föreläsningar, workshops, säljträning, personlig coachning och arbete med att utveckla sin företagsidé. Därefter får de unga företagarna hjälp via nätet, telefon, e-post och Facebook.
I början av augusti samlas deltagarna igen för en avslutande träff, för mer inspiration och erfarenhetsutbyte, samt diplomering och prisutdelning till de företag som lyckats lite extra under sommaren.

Ungdomar i årskurs 9 samt gymnasiet kan fortfarande ansöka till Ung drive academy på hemsidan ungdrive.se.
Ung drive är en icke vinstdrivande organisation med säte i Gnosjö som årligen utbildar tusentals ungdomar inom företagande och entreprenörskap.

Rulla till toppen