S:t Arilds Golfklubb padelbanor

Golfklubben får miljonstöd – om unga får spela gratis padel

S:t Arilds golfklubb får en miljon kronor av Allmänna arvsfonden för att bygga padelbanor – med villkoret att ungdomar ska få spela gratis.
– Vi hoppas locka fler ungdomar till klubben, som när de väl har provat padel kanske kan bli sugna på golf också, säger sportchefen Peter Larsson.

Förslaget om att utöka golfklubben S:t Arilds verksamhet och bygga padelbanor kom från en av klubbens tränare.

Och klubben har fått beviljat en miljon kronor från Allmänna arvsfonden, 300 000 kronor från Stiftelsen Sparbanken Gripen samt 150 000 kronor från Riksidrottsförbundet för bygget.

– Det var en av förutsättningarna för att det skulle bli av, att det skulle vara fullständigt finansierat av bidrag så att inte medlemmarna skulle behöva bidra till att bygga padel. Det är fantastiskt och jättekul att vi fått det, säger Peter Larsson som är vd och sportchef.

Varför vill ni satsa på padel?
– Många medlemmar spelar också padel och vi tror att banorna kan göra det till en mer attraktiv klubb att vara medlem i. Vi hoppas locka ungdomar till klubben som när de väl har provat padel kanske kan bli sugna på golf också.

Pengarna från Allmänna arvsfonden kommer med ett villkor: att ungdomar ska få spela gratis. Exakt vad klubben räknar som ungdom kan inte Peter Larsson svara på ännu.
– Det är olika inom olika idrotter. Inom golfen är man junior upp till 21 år, vi får kolla om det är annorlunda inom padel, säger han.

Både ungdomar, medlemmar och andra som vill spela kommer att få boka padelbanor online. Ungdomarna kommer alltså att behöva registreras som medlemmar, men betalar inte för att få spela. Några priser för externa gäster är inte satta ännu.

På måndag hålls första byggmötet.
– Om allt går enligt plan kommer de första padelmatcherna kunna spelas redan den 19 oktober, säger Peter Larsson.

Rulla till toppen