Grevie GIK padelhall

Grevie GIK storsatsar på padelhall

Grevie GIK genomför en padelsatsning på drygt nio miljoner kronor. Förhoppningen är att en hall för padelspel ska stå färdig vid årsskiftet.

Första spadtaget har tagits för den nya padelhallen i Grevie. En hall som kommer att inrymma tre inomhusbanor och som innebär en stor satsning för Grevie GIK. Den nya hallen placeras på idrottsplatsområdet i Grevie.
– Vi har fått bygglov. Hallen ska ligga vid sidan om idrottshallen, säger Bengt Carlsson, ordförande i Grevie GIK.

Förhoppningen från föreningens sida är att den nya hallen ska locka fler aktiva till anläggningen. Man vill kunna erbjuda ungdomar både i föreningen och på orten en möjlighet att spela padel inomhus året om.
– Det är inne med padel för tillfället, säger Bengt Carlsson.

Han pekar även på att det i dag finns padelbanor för spel utomhus på flera platser i närheten av Grevie men att det inte finns banor för spel inomhus. Något som klubben vill råda bot på i och med den nya satsningen.

Föreningen kommer även att ha samarbete med Förslövs tennisklubb och Torekovs IK. Båda klubbarna har utomhusbanor för padel sedan tidigare. Samtal har även förts med Apelrydsskolan vid Norrviken som har padelgymnasium.

– Kostnaden ligger på styvt nio miljoner kronor. Det är en stor satsning för Grevie GIK, säger Bengt Carlsson.

Förhoppningen från klubbens sida är att den nya padelhallen ska stå färdig till jul.
Satsningen har kunnat genomföras efter att man fått bidrag från Allmänna arvsfonden, Stiftelsen Gripen och Mats Paulssons stiftelse.
– Dessutom håller vi på att sätta ihop sponsorpaket, säger Bengt Carlsson.

På kortsidan av nybygget kommer det även att byggas samlingsrum och handikapptoalett.

Värt att notera när det gäller Grevie och padel är att den första padelbanan i Sverige byggdes just i Grevie 1998 av Thommy Andersson och hans son Johan Andersson.
Nu tar orten ännu ett padelsteg i och med Grevie GIK:s satsning på padelhall.

Rulla till toppen