SPF Barkåkra gym på Viktoriagården

Nu har de äldre fått sitt efterlängtade gym

Numera finns det ett gym på äldreboendet Viktoriagården, som är öppet både för de boende och för boende i Vejbystrand som är 65 plus och som har svårt att ta sig till gym inne i Ängelholm. ”Det kommer att bli en mötesplats”, säger Bertil Brandt på SPF.

Direkt efter att bandet har klippts och den officiella invigningen är avklarad letar sig de boende på Viktoriagården nyfiket in i det nya gymmet för att prova de olika maskinerna. Anna-Stina Gustafsson ger sig på boxningssäcken.

– Det är jättebra att vi fått ett gym, det kommer att ge oss motion, säger hon.

Gymmet är del i ett projekt för hälsofrämjande åtgärder på Viktoriagården, som Ängelholms kommun och SPF Seniorerna Barkåkra driver. Nu har de fått stöd av Stiftelsen Gripen för att kunna iordningsställa Gripengymmet, som det kallas, ett gym som även kommer att kunna användas av personalen på äldreboendet.

– Vi har haft samverkan med Viktoriagården i flera år och tanken om gymmet dök upp för två år sedan. Sedan kom en annan renovering emellan innan vi kunde göra klart det. Det här är ett komplement till den friskvårdssatsning vi redan har här, säger Bertil Brandt som är sekreterare i SPF Seniorerna Barkåkra och fortsätter:

– Det är även många äldre som sitter ensamma och tanken är att det här ska vara en mötesplats, hit kan man komma och prova på gymmet. Vi satsar mycket på det sociala i föreningen.

Stiftelsen Gripen går in med 50 000 kronor i projektet, som de tyckte var en satsning de gärna ville vara en del av.

– I och med att Sommarsol stängdes så kände vi att det här behövdes. Det betyder mycket för många människor. En frisk pensionär är en gåva till de själva och till kommunen, säger Mats Nilsson som är vd på Stiftelsen Gripen och som klippte bandet på den officiella invigningen.

Rulla till toppen