Åstorps Turistförening App

App som ska guida bland Åstorps oupptäckta pärlor

Med hjälp av en app och hemsida ska fler kunna ta del av naturen, museum och boendemöjligheter i Åstorp. Nu lanserar Åstorps turistförening sin efterlängtade satsning som ska locka fler besökare till kommunen.

Leif Wennerberg, ordförande i Åstorps turistförening, står framför insektsfotografierna vid arboretumet i Åstorp. På surfplattan i sin hand läser han om de olika djuren som lever i området.

Det är turistföreningens nya hemsida och app som guidar honom och nu hoppas man att fler ska ladda ner och ta del av den digitala satsningen.

I augusti förra året invigdes arboretumet i Kalvahagen och i samband med det skrev HD att Åstorps turistförening ville locka fler besökare från folktäta Skäralid till oupptäckta platser i området med hjälp av hemsidan och appen.

Men satsningen krävde pengar – något som Åstorps kommun först sa nej till. Nu har det blivit verklighet trots allt. Tack vare kommunbidrag, pengar från Stiftelsen Gripen och egna investeringar kunde turistföreningen i förra veckan lansera hemsidan www.upplevastorp.se, som även går att läsa genom appen ”Upplev Åstorp”.

– Detta gör vi för att bygga på kunskapen om arboretumet och biprojektet och göra det tillgängligt för fler, säger Leif Wennerberg och visar bilderna på hemsidan.

– Det handlar om att människor ska få en relation till det man ser. Bildspråket är otroligt viktigt.

Han är en av dem som lagt otaliga timmar på att färdigställa projektet. Förutom information om naturupplevelser tipsar den nya hemsidan även om allt från boende till restauranger.

– Vi vill tillföra besöksnäringen i kommunen något, allt från butiker till hotellverksamheter. Detta riktar sig både mot lokala invånare och turister.

Rulla till toppen