Utomhusbanor för padel finns det gott om i närområdet. Nu finns det även tre banor för inomhusspel i Grevies nya padelhall.Formulärets nederkant
Den svenska padelns vagga stod i Grevie för cirka 20 år sedan. Där byggdes landets första padelbana.
Nu har orten åter banor för padelspel.
Intill Grevieparken och Grevie GIK:s bollhall reser sig den nya hallen som kunde slå upp portarna för spel helgen före jul. Med tre banor, drygt nio meter i takhöjd och gröna mattor vill föreningen kunna erbjuda spel även för barn och ungdomar.
– Vi vill kunna erbjuda padelspel till barn och ungdomar. Många padelhallar byggs privat. Vi är en ideell förening, säger Jenny Kant som sitter i Grevie GIK:s styrelse.
Föreningen har kontakter med andra klubbar som erbjuder utomhusspel. Klubbar man har samarbete med. Någon konkurrens finns inte.
– Vi vill erbjuda spel inomhus på Bjäre. Ska vi få sporten att leva över tid måste barn och ungdomar få möjlighet att spela, säger Jenny Kant.
När det gäller padel för barn och unga har Grevie GIK ett samarbete med Torekovs IK som sedan tidigare har två utomhusbanor.
Med hjälp av bland annat ideella krafter har hallen kommit på plats. Den totala kostnaden landade på 9,2 miljoner kronor. Förutom egna pengar har projektet fått sponsring av Allmänna arvsfonden, Stiftelsen Gripen och Mats Paulssons stiftelse.
Någon officiell invigning genomfördes inte i och med coronapandemin. Men föreningen anser att det går bra att öppna banorna för spel.
– Det här ska vara en samlingspunkt, men det går inte just nu. Vi uppmanar ingen att stanna kvar efter att de spelat klart. Vi bedriver ingen verksamhet i föreningens regi i vår andra bollhall, men vi bedömer att vi kan ha öppet här, säger Jenny Kant.
I den nya padelhallen finns exempelvis inga omklädningsrum.
Jenny Kant provade själv padel för första gången på den bana i Grevie som beskrivs som landets första. En bana Thommy Andersson stod bakom.
– Det är unikt att padeln hittat till Grevie igen, säger Jenny Kant.