Ekets framtid utegym

Utegym i Eket växlas upp

Kommunens ambitioner om ett utegym i Eket växlas upp. Budgeten på 470 000 kronor räcker inte långt och därför ser kommun och föreningsliv över om det kan bli ett Leaderprojekt.

– Tillsammans med föreningslivet och ortsborna vill kommunen göra ett utegym, lekplats och boulebana. En allåldersplats med bänkar och grillplats, säger Caroline Arvill, kultur- och fritidschef.

Platsen är bestämd till parken till vänster efter Ekets skolas idrottshall. En plats som redan i dag används till lek och grillning.

– Vi har inlett en diskussion kring detta och vill gärna att lokala föreningar hör av sig med sina tankar och idéer kring vad som kan göras. Ju mer lokal förankring projektet har desto bättre.

Redan i maj gick kultur- och fritidsförvaltningen ut och efterlyste ortsbornas åsikter kring gymmets utformning. Ekets Framtid är involverade och har sökt och fått ett bidrag på 200 000 kronor till projektet från Stiftelsen Gripen.

– Tanken är att väcka liv i parken som en gång var en fin trädgård med gjutjärnsgrindar, stengärden, springbrunn, lusthus och rhododendron. Vi vill bevara minnena från den tiden i modern tappning, säger Carola Larnefeldt, ordförande i Ekets Framtid.

Från början var tanken att ”Projekt Eket” skulle vara klart för invigning i somras. Nu hoppas ansvariga på en invigning sommaren 2021.

– Ska vi fullfölja allt vi pratat om så räcker pengarna inte långt. Budgeten är för liten så vi växlar om tillsammans med föreningslivet och skriver troligen en projektansökan till Leader. Vi har ett färdigt underlag och ligger i startgroparna så fort vi vet var det landar, säger Caroline Arvill.

Rulla till toppen