Rögle BK Grönvit Hållbarhet

Rögle vill få arbetslösa med i matchen

Rögles samhällsengagemang fortsätter. Det senaste projektet heter ”Vägvalet” – en satsning på de ängelholmare som är längst bort från arbetsmarknaden.

De senaste åren har Rögle BK under namnet ”Grönvit hållbarhet” gjort en rad insatser för miljön, inte minst bland barn och ungdomar.

Nu är det dags för det största samhällsprojektet hittills – ett treårigt arbete med målet att ordna sysselsättning och i bästa fall jobb åt de ängelholmare som är längst bort från arbetsmarknaden.

Insatsen kan ske tack vare 500 000 kronor i bidrag från Stiftelsen Gripen och i samarbete med kommunen, men också med Rögles egen kompetens och föreningens starka samarbetspartners i näringslivet.

– Det blir ett samarbete mellan idrotten, näringslivet och kommunen. För första gången gör vi en social satsning som vi vet kommer att bli en utmaning, men vi är säkra på att vi kan göra skillnad för ett antal individer. Vi kan inte lova någon ett jobb, men vi lovar att hjälpa dem att hitta motivationen och det driv som behövs för att hitta ett jobb, säger Jacqueline Rosberg som är ansvarig för Rögles verksamhet i ”Grönvit hållbarhet”.

De arbetslösa som insatserna ska riktas mot tillhör grupper i samhället som står långt ifrån arbetsmarknaden.

– Dessutom finns det idag cirka 70 ungdomar i åldern 16-20 år som varken går eller har gått på gymnasiet eller har någon sysselsättning. I den gruppen finns insatser att göra, säger Jacqueline Rosberg.

Förra tisdagen hade projektet sin kick off med en heldag i Catena Arena. 14 deltagare fick bland annat träffa och lyssna till Rögles mentale coach Magnus Lennartsson som vanligtvis jobbar med juniorverksamheten och A-laget.

Projektets deltagare kommer även få chansen att stifta närmare bekantskap med några av Rögles A-lagsspelare.

– Vi har killar i A-laget som känner ett stort samhällsansvar och vill bidra i det här arbetet. Vi är helt säkra på att deras berättelser kan stärka deltagarna i projektet och få dem att se saker ut ett nytt perspektiv, säger Jacqueline Rosberg.

Rulla till toppen