Varmare bassäng och ökad komfort

Simskolelärarna i Segelstorp har fått en egen toalett. Dessutom planerar Ängelsbäck-Segelstorps badförening för en eventuell ombyggnad av bassängen.

När kommunen ville lägga ner simskolan i Segelstorp 2005 bildades Ängelsbäck-Segelstorps badförening som tog över driften av simskolan.

– Det är både sommarboende och kommunbarn från hela kommunen, säger Ingemar Jönsson, kassör i föreningen.

Simskolan fick ett uppsving för fyra år sedan då kommunen började betala för de barn i kommunen som är födda vissa år. I år gäller det barn född 2014 och 2015.

Stugorna vid simbassängen har renoverats med ideella krafter. Och i år är tillskottet en ny toalett för simskolans lärare.

– När lektionerna var slut skulle alla barnen gå på toa och det blev upptaget. Då fanns det inte tid för lärarna att gå på toa mellan lektionerna, säger Ingemar Jönsson och fortsätter:

– Det gick så långt att det till slut blev ett arbetsmiljöproblem. Nu har vi byggt en ny toalett som kostade en halv miljon kronor. Vi har fått 100 000 kronor från Stiftelsen Gripen, resten har vi stått för själv. Vi har alltså inte belastat kommunen alls.

– Det var tack vare covid som vi upptäckte detta, säger Lars-Göran Karlsson.

Dessutom har goda viljor skänkt en hjärtstartare som finns inne på toaletten. Den går att nå hela året, utom när det är för kallt under vinterhalvåret då toaletten låses.

Föreningen har också lagt 176 000 kronor på ett täcke att dra över bassängen så att vattnet håller värmen oavsett väder.

– Nu har vi 25-26 grader i vattnet oavsett, säger Niklas Svensson.

Bassängen är i dag 17 gånger 8 meter stor. För att alla simskoleelever ska kunna ta de flesta märken krävs en djupare bassäng och vid ett tillfälle får de åka till Vejbybadet för att kunna ta sina märken. Dessutom har rören till reningsanläggningen börjat att läcka.

– Någon dag kommer det att bli aktuellt. Sen får vi se om vi bygger på den bassängen som finns i dag eller om vi bygger nytt, säger Lars-Göran Karlsson, ordförande i badföreningen.

Blir det aktuellt inom en femårsperiod?

– Ja det tror jag. Men det kostar mycket. Det är omkring 3,5 miljoner kronor det handlar om.

Vera Paulsson är ansvarig för simskolan och tycker det vore bra om bassängen blev djupare.

– Det vore bra, för då kan barnen ta fler märken här, säger Vera Paulsson.

– Enda problemet är att charmen med den lilla bassängen försvinner, säger Cornelia Hall.

Badföreningen har åtta sommarjobbare till simskola och kiosk. Förutom det sköter de städningen av stranden och driver padelbanan som blivit en viktig inkomstkälla för föreningen.

Rulla till toppen